T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / ŞUHUT - Şuhut Halk Eğitimi Merkezi

ERASMUS+

ERASMUS+

KATILIMCI SEÇİM AŞAMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.

1.                Tüm seçim aşamaları şeffaf bir şekilde yönetilmelidir.

2.                Kurumunuzda AB yurtdışı faaliyetleri için, bir üyesi kurum dışından olacak şekilde 5 kişilik Erasmus+ Yönetim ve Yürütme komisyonun oluşturunuz.

(Komisyonun kurulmasını belgelendiriniz.)

 

3.                Kurumunuzda oluşturulan Erasmus+ Yönetim ve Yürütme komisyonunu kararı ile İl Milli Müdürlüğü tarafından planlanan yurtdışı faaliyeti ile ilgili olarak komisyon kararı oluşturunuz. (Komisyon kararını belgelendiriniz.)

 

4.                Kurumunuzda yapılacak Erasmus+ yurtdışı faaliyeti ile ilgili tüm personellerinize ve katılımcılarınıza resmi yazı ile imza karşılığı bilgilendirme yapınız. (Belgelendiriniz.)

 

Bilgilendirme yapılırken dikkat edilecek hususlar:

a.      Daha önce Akreditasyon Projesi kapsamında herhangi bir faaliyete katılmamış personel/kursiyer önceliklidir.

(Eğer, Akreditasyon Projesi ile ilk defa yurtdışında yapılacak faaliyete katılacak istekli yönetici/öğretmen/usta öğretici/kursiyer olmaması durumunda belgelendirilerek daha önce katılım gösteren personel seçilebilir.)

b.      Kurumunuzdan faaliyete katılacak personelin kesinlikle öğretmen/usta öğretici/yönetici olması zorunludur.

c.      Kurumunuzdan yetişkinlerin grup faaliyetine katılacak kursiyerin faaliyetin yapıldığı tarihte aktif kursiyeriniz olması zorunludur.

d.      Yetişkinlerin grup faaliyetine katılacak kursiyerler için 45 yaş ve altı olması zorunluluğu vardır.

e.      Kurumunuzdan faaliyete katılacak tüm katılımcıların en az A1 seviyesi Yabancı Dil Sertifikası olması zorunludur. (Belgelendirilmeli)

f.       Yetişkinlerin grup faaliyetine katılacak kursiyerler için faaliyetinizin içeriğini duyuru panolarına asınız. (Belgelendirilmeli)

g.      Web sayfanızın duyuru bölümünde yayınlayınız. (Belgelendirilmeli)

 

5.                Erasmus+ Yönetim ve Yürütme komisyonunun tarafından istekli personeller ve/veya kursiyerler arasından seçim gerçekleştiriniz. Yapılan seçimin sonucunu gösteren komisyon kararı oluşturunuz. (Belgelendirilmeli.)

a.      İstekli personel ve/veya kursiyer sayının planlanan sayıdan fazla olması durumunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve komisyon tarafından belirlenen puanlanmış seçim kriteri belgesi ile puan durumuna göre asil ve yedek listeyi belirleyiniz. (Gerekli olması durumunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimi ile iletişime geçiniz.) 

b.      İstekli personel ve/veya kursiyer sayının az olması durumunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimine bildiriniz.

6.                Katılımcı kursiyer ise faaliyetin gerçekleştirileceği tarihte kursunun devam ettiği ve aktif katılımcısı olduğunu gösterir belge oluşturunuz. (Belgelendirilmeli.)

7.                Katılımcı personel ise görev yeri belgesi alınız. (Belgelendirilmeli.)

(Kadrosu farklı bir kurumda olan görevlendirme öğretmenin ders yükünün kendi kurumunuzda olması gerekir. Ek ders çizelgesi ile belgelendirilmeli. DYK,kurs,destek eğitim vb. hariç.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 15:31 - Görüntülenme: 146
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
ERASMUS,